Kje nakupovati v karanteni? #drugi del

Slabe tri tedne nazaj sem pisala o tem, kje nakupovati v karanteni, ne da bi pri tem prestopili prag svojega doma. Vaš odziv na tisto objavo je bil neverjeten. Veliko vas je na moje veselje dobilo idejo, kje naročiti živila, sadje in zelenjavo. Kar nekaj se vas je oglasilo z dodatnimi predlogi, najbolj prijazni ste članek tudi delili. Hvala vsakemu izmed vas!

Glede na to, da ste mi povedali še za nekaj dodatnih super spletnih trgovinic, se mi zdi edino fer, da dopolnim svoj seznam. Mislim, da smo zdaj že vsi dojeli, da z nakupom slovenskih izdelkov pomagamo marsikateremu pridelovalcu ali podjetju pregurati to krizo. Navsezadnje bomo vsi občutili posledice, če gre vse v maloro. Zato #ostanidoma in #kupujlokalno.

Kje nakupovati v karanteni – update

Danes torej objavljam drugi del seznama, ki ti prav tako pride prav, ko ti v hladilniku in shrambi poidejo zaloge. Prvi del predlogov, kje nakupovati v karanteni, lahko najdeš tukaj.

Kje nakupovati v karanteni drugi del
Vir fotke: Unsplash

Seznam pridelovalcev in trgovin, ki jih potrebuješ v karanteni – drugi del

Sadje in zelenjava + ostala živila

Sadje v pisarni

Spletna trgovina, ki v prvi vrsti dobavlja sadje v podjetja, sedaj pa tudi na dom. Nudijo sadje in zelenjavo slovenskih pridelovalcev, pa tropsko sadje, agrume in druge vrste sadja. Velik poudarek dajo na svežino in kvaliteto. Izbrane izdelke dobavijo po tem, ko oddate naročilo, ga ročno pregledajo in v 24 urah dostavijo do vas.

Zeleni zabojček

Že deseto leto dostavljajo izključno ekološko lokalno hrano ekoloških kmetij. Izberete poljubne pridelke ali zabojček s predlagano vsebino, ki ga lahko poljubno prilagodite. Lahko pa izbere le tiste pridelke, ki jih potrebujete. Lahko ste abonent ali pa naročite le, kadar vam prija. Dostava po Ljubljani je brezplačna. Brezplačna je tudi, ko naročite izven Ljubljane za več kot 25€. 

Preprosto.je

Spletni portal, ki omogoča hitro in učinkovito dostavo živil ter ostalih življenjskih potrebščin na dom. Spletna trgovina s preprosto vizijo “danes naročiš, jutri dobiš”. Trenutno dostavljajo na območje Ljubljane in okolice, v Kranj, Šenčur ter Škofjo Loko, v kratkem pa bodo razširili območje dostave na celotno Slovenijo. Brezplačna dostava ob minimalnem naročilu 50 €. 

Trgovina z okusom

Spletna trgovina s širokim naborom živil, kjer najdeš vse na enem mestu. Ponujajo tudi izbrana veganska in brezglutenska živila, pa izdelke na rinfuzo, bio moke in testenine, jajca, meso in še marsikaj.

Kmetijska zadruga Metlika

Še eno učinkovito, a mogoče malo manj poznano spletno mesto, kjer lahko najdeš prav vse – od sadja in zelenjave do kruha, mesa, jajc in mlečnih izdelkov. Pa tudi ostale izdelke za gospodinjstvo imajo.

Vir fotke: Unsplash

Meso

Mesarija Kragelj – Narezki.si

Družinsko podjetje s 23-letno tradicijo v zadnjem času znano po svojih raznolikih narezkih, ki ti jih dostavijo na dom. Ponujajo različne vrste mesnih izdelkov, med katerimi prevladujejo suhomesni s plemenito belo plesnijo, značilno za Primorsko. Za proizvodnjo uporabljajo meso najvišje kakovosti. Mimogrede, njihove izdelke lahko naročite tudi pri Gajbici.

Foodium

Podjetje, ki se ukvarja z uvozom in distribucijo visoko kvalitetnega Black Angus in Wagyu mesa. Sicer zalagajo predvsem gostince, sedaj pa tudi končne potrošnike z dostavo na dom.

Steak Shop by Stari pisker

Spletna trgovina z vrhunsko ponudbo zorjenih steakov, rebrc in burgerjev, ki jih sicer pripravljajo v gostilni Stari pisker. Dostava po celi Sloveniji.

Sir in mlečni izdelki

Ekosirarna.si – Ekološka kmetija Kukenberger

Ekološka kmetija, na kateri živijo štiri generacije in kjer vladata sožitje in sloga. Kjer vse živali živijo ”pod svobodnim soncem”, torej na paši, vsaj polovico leta. V svoji ponudbi (tudi lični spletni trgovini) imajo surovo mleko in izvrstne mlečne izdelke.

Kje nakupovati v karanteni - sirarne
Vir fotke: Unsplash

Ekološka živila, prehranski dodatki, žita, moka, kaša, naravna kozmetika

Trgovina Krajček

Trgovina Krajček ima jasno vizijo – da bi ljudje pri njih našli kvalitetne osnovne življenjske potrebščine. Locirani so v Kranju, imajo pa tudi odlično založeno spletno trgovino. Ponujajo sadje in zelenjavo, mleko in mlečne izdelke, suhe mesnine, vložnine, začimbe, kave in čaje, kruh, žita, moke in testenine, super hrano, veganske izdelke, pijačo, naravno kozmetiko in še kaj.

Ekološka kmetija Klepec

Družinska kmetija s 45-letno tradicijo, ki ponuja vedno sveže zmlete 100 % moke iz žit z domačih polj kmetije Klepec & resnično hladno stisnjena olja. Prizadevajo si za izvrstne domače surovine, iz katerih lahko naredijo nadpovprečno dobre izdelke, vi pa pripravite slastne jedi.

Pri Baronu

Spletna trgovina, ki deluje pod okriljem eko kmetije Pri Baronu, ki je gotovo zelo dobro poznana vsem Štajercem. V trgovini ponujajo eko proizvode lastnih in drugih okoliških ekoloških kmetij. Brezplačna dostava nad 50,00 €. Ko bo konec karantene, pa skočite tja še na družinsko kosilo, ne bo vam žal.

Ayatana

Kulinarični center, ki je lani lansiral dva lastna produkta: kombucho in vodni kefir. Obe fermentirani pijači sodita med živo hrano in sta veliko več kot mehurčkasta spremljevalca poletnim večerom.

Bio prodajalna Norma

Norma ni le prodajalna z biološko hrano, ampak si želi biti tudi ambasadorka zdravega načina življenja. Prizadevajo si, da strankam in gostom nudijo prijetno, sproščeno in tudi poučno nakupno doživetje. Z namenom osveščanja in preventivne vzgoje z njimi sodelujejo tudi strokovnjaki iz medicine in drugih področij. Ponujajo cel spekter zdrave prehrane, prehranskih dopolnil in naravne kozmetike.

Svež kruh

Pekarna osem

Če še nisi vzgojil/-a svojih droži, potem ti je na voljo odličen kruhek iz Pekarne osem. Njihov kruh z drožmi lahko naročiš preko Gajbice.si.

Hlebček na dom

Pekarna Hlebček sedaj omogoča tudi dostavo na dom. Pekovske dobrote v domači pečici samo dopečeš in že imaš svež kruh. Hraniš jih lahko do 3 dni na sobni temperaturi in jih spečeš, ko jih potrebuješ. Brezplačna dostava pri naročilu nad 20 €.

Pekarna Pečjak

Tudi pri Pečjaku so se prilagodili situaciji in svoje izdelke dostavljajo po Ljubljani in okolici. Naročila sprejemajo preko spletnega obrazca, minimalna vrednost naročila pa je 30 €.

Pekarne z dostavo na dom - kje nakupovati v karanteni
Vir fotke: Unsplash

Ostani doma, kupuj lokalno

Na začetku karantene se mi ni niti sanjalo, da obstaja toliko kvalitetnih ponudnikov hrane z možnostjo dostave na dom. Morda pa nam katera izmed idej, kje nakupovati v karanteni, pride prav tudi kasneje, kaj meniš? Zaenkrat vsekakor ostani doma in se namesto v trgovski center raje podaj na splet in pobrskaj med zgoraj naštetimi trgovinicami. Zagotovo najdeš kaj zase! 😉

Follow:
Deli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *