Kulinarično doživetje za darilo? Ja, prosim!

Do Božiča nas loči še manj kot en teden in najbrž si tudi ti še na lovu za zadnjimi darili. Meni je letos za spremembo polovico darilc že uspelo odkljukati, nekaj jih moram pa še vseeno nabaviti. Med tuhtanjem, kaj podariti, veliko krat izhajam iz tega, česa bi bila vesela jaz. Super se mi zdi kakršno koli razvajanje, dobra knjiga, kvalitetna kozmetika … in seveda karkoli, kar se dotika kulinarike, pa naj bo to nov pekač za pite ali večerja v še nepoznani restavraciji. In če bi me nekdo vprašal, če si za darilo želim kulinarično doživetje, bi odgovorila samo z “Ja, prosim!” 😀 Tukaj res težko brcneš v temo.

Če se strinjaš z mano, potem ti bo morda prišlo prav mojih 5 predlogov za kulinarična doživetja, ki jih lahko podariš najdražjim. Ali sebi. 😉

1. Ljubljananjam – kulinarični sprehod po Ljubljani

Food walk z Ljubljananjam je na moji wish listi že nekaj časa. Na žalost pa do danes še nisem imela sreče (oz. časa), da bi se ga udeležila. Poznam pa ekipo Ljubljananjam, ki pripravlja in vodi kulinarične sprehode po Ljubljani. In vem, da delajo odlično. To navsezadnje potrjujejo tudi njihovi zadovoljni gostje in odlični rezultati na Trip Advisorju. Kaj je bolj zabavnega, kot se sprehoditi po mestu v dobri družbi, spoznavati nove okuse in se ob tem imeti lepo? Poleg tega pa zagotovo izveš še marsikaj zanimivega o mestu, spoznaš nove ljudi in odkriješ kak skrit biserček Ljubljane. Idealno darilo za vse radovedne foodije.

Cena: od 65 € na osebo s pijačo

Vir fotke: Ljubljananjam

2. Kulinarična delavnica na Akademiji Jezeršek

Še ena odlična ideja za ljubiteljske kuharje so nedvomno kulinarične delavnice Akademije Jezeršek. Ja, ja, nobena skrivnost ni, da sem zaposlena pri Jezerških. 😉 Ampak tole ni reklama samo zato, ker tam delam. To je darilo, ki ga z največjim veseljem priporočam vsem ljubiteljem kuhe, ker so delavnice zares kvalitetne in poučne. Sama sem jih obiskala že nekaj, pa bi še vedno rada šla na vse ostale. Prvič zato, ker so tematsko tako različne, da se vsakič naučiš res veliko novega. Drugič zato, ker so resnično praktične – na svojem delovnem mestu namreč samostojno pripraviš vse jedi, nekaj jih poješ že vmes, nekaj jih odneseš domov. In tretjič, ker so kuharji, ki vodijo delavnice, prava zakladnica znanja in izkušenj, ki to z veseljem predajajo naprej. Delavnice so tudi lično zapakirane v darilnih pločevinkah, ki jih lahko naročiš tukaj.

Cena darilnih pločevink: od 39,90 € do 79,90 €

Vir fotke: Akademija Jezeršek

3. Večerja v temi

Tole sem sama preizkusila lani in iz prve roke lahko povem, da je bila prav zanimiva izkušnja. Ko rečem zanimiva, mislim pozitivno zanimiva. 🙂 Vsekakor je neobičajno, ko greš v čisto temo in tvoje oči naenkrat postanejo neuporabne. Še bolj pa je neobičajno v čisti temi večerjati. Nekaj časa traja, da se navadiš, nato pa ugotoviš, da imaš še ostala čutila, ki prav tako odlično delujejo. Večerja v temi je lahko odlično presenečenje za ljubitelje kulinarike, ki si želijo malo drugačne kulinarične izkušnje.

Cena: od 54 € na osebo

Vir fotke: Večerja v temi

4. Večerja na zajli

Še ena domiselna in neobičajna možnost za kulinarične navdušence je Večerja na zajli, ki se enkrat mesečno odvije na Krvavcu. Kabine žičnice postanejo male zasebne restavracije za dva (ali največ štiri osebe), nato pa se odvije štirihodna večerja. Predstavljajte si svečke, pogled na okoliške hribčke in sladico v koči na zgornji postaji. Večerja se postreže izmenično med dvema vožnjama navzgor in dvema navzdol, sladico pa pospremi veselo vzdušje folklorne skupine. Zares nepozabna izkušnja, ki je pisana na kožo vsem romantičnim kulinaričnim dušicam. Naročiš jo lahko tukaj.

Cena: 49,90 € na osebo s pijačo; cena darilne pločevinke je 99,80 € in vsebuje večerjo za dve osebi.

Vir fotke: Jezeršek gostinstvo

5. Čokoladna bomba Emazing Creations

Za češnjo na vrhu tortice pa še en predlog za sladko darilo, ki nedvomno zagotavlja kulinarično doživetje in eksplozijo okusov! Gre za Emino čokoladno bombico, ki se v skodelici mleka spremeni v najboljšo vročo čokolado, ki si jo kadarkoli poskusil. Bombica ima okus bele čokolade, slane karamele in cimeta in meni se že zdaj cedijo sline. Kupiš jo lahko v trgovinici Čas za kavo v Ljubljani ali v Sanjskem šopku v Škofji Loki. Jaz sem se odločila, da bo to božično darilo od mene meni in uživala bom v vsakem požirku posebej. 😀 Da se malo nagradim in pocartam na en lep decembrski dan.

Cena: 14,90 €

Če torej še iščeš svoja presenečenja, ne pozabi, da je lahko tudi kulinarično doživetje super darilo. Lahko pa samo kaj prazničnega spečeš, pa bodo tudi vsi veseli. Pa naj te potolažim, samo še ta teden, pa bodo končno prazniki! 😉

Follow:
Deli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *