Little Otja – ljubki dekorativni dodatki za dom | INTERVJU

Na to jesensko sredo imam po dolgem času zate spet en intervju! Tokrat sem poklepetala z Nadjo Ocepek, idejno vodjo znamke Little Otja. Znamke, ki jo mlade mamice dobro poznamo in mislim, da ne pretiravam, ko rečem, da jo naravnost obožujemo.

Nadja Ocepek

Gre za slovensko znamko ljubkih dodatkov za otroške sobice in dom, ki se je v zadnjih letih uveljavila pri nas. S prepoznavno podobo gozdnih živali si je druščina Little Otja utrla pot v marsikateri dom – ne le pri nas, tudi v tujini. Primere očarljivih otroških sobic z dodatki Little Otja si lahko ogledaš na njihovem Instagram profilu.

Little Otja_blazina in poster

Little Otja je sicer in-house znamka kreativne agencije Pikto, ki skrbi za rast blagovnih znamk in postavljanje brand strategij.

Kakovostnen dizajn, trajnostni izdelki

Vsi kosi, ki nosijo podpis Little Otja, so oblikovani kakovostno in domišljeno. Že na sto kilometrov se vidi, da so narejeni v sožitju z naravo, torej iz naravnih materialov. Če je le mogoče, so izdelani v lokalnem okolju. Verjetno tudi zato izžarevajo toplino, domačnost in neko posebno spokojnost. Iz njih pa veje tudi malce navihanosti in igrivosti, kot se za otroške dodatke spodobi. Dejstvo je, da tudi odraslemu človeku izvabijo hudomušen nasmešek že na prvi pogled.

Pa ti, že poznaš zgodbo o Little Otji?

Skoraj še bolj kot izdelki sami mi je pri srcu njihova zgodba v ozadju. Vsi detajli so premišljeni, prav nič ni prepuščeno naključju. Še embalaža je tako dodelana, da bi si jo človek najraje uokviril in obesil na steno.

Lahko ti zaupam, da je Little Otja zajček, ki skupaj z ostalimi živalicami domuje v Borovem gozdu. Vendar tukaj ni govora o čisto navadnem zajčku. Je zajček, ki veliko razmišlja o življenju, svoje zgodbe deli z otroki celo na svojem blogu. Na njem piše recepte, kratke zgodbe in koristne nasvete. Recimo tega, tako samoumevnega, a izjemno pomembnega hkrati:

Otjev nasvet: med dopustom ne pozabite na sobne rastline.

Little Otja
Little Otja blazina in posterji

Poleg tega zajček Otja tudi intervjuva resnične osebe, ljubitelje izdelkov Little Otja. V kratkih zapisih #mylittleotja predstavlja portrete ljudi, ki se radi družijo z njim in njegovimi prijatelji. To se mi zdi krasna nadgradnja blagovne znamke in odličen način nagovarjanja ciljne publike ter negovanja odnosa z njo.

Zajček Otja in Medvedek Lorem mimogrede krasita tudi našo domačo dnevno sobo. Ostali prijatelji pa še čakajo na selitev, skupaj z nami. 🙂

Dnevna soba z galerijo Little Otja

Kdo ugane, kaj je Otja po poklicu?

Zajček Otja pa ima celo svoj poklic! Uganeš, katerega? Odgovor in še marsikatero zanimivost o njem izveš v današnjem intervjuju.

Vabljen/-a k branju, besedo predajam Nadji.

Nadja, kako se je začela zgodba o Little Otji in od kod je zajček dobil to simpatično ime?

Ideja o lastni blagovni znamki je bila prisotna že dolgo, a prej nekako nikoli ni bilo prave priložnosti in pogojev za njeno realizacijo. Navsezadnje za takšen podvig potrebuješ sredstva in veliko tehničnega znanja, ki ga z ekipo pravzaprav še vedno nabiramo. Otja je nastal precej spontano, prve like sem za hec natisnila in objavila na Facebooku. Odziv je bil nepričakovan, všeč so bili mnogim znancem, ki so si jih omislili zase ali za svoje otroke, zato sem morala v takojšnji ponatis. Takrat je prišla tudi ponudba za sodelovanje s strani trgovinice GUD-shop v Ljubljani, ki se je obdržala do danes. Tako je znamka korak za korakom postajala prepoznavna. Ime ni nastalo povsem po naključju, iskala sem takšnega, ki bi zvenelo bolj severnjaško, a bi bilo hkrati lahko tudi slovensko.

littleotja_zajček
Little Otja je slovenska znamka izdelkov za dom, ki z motivi prijaznih živalic v naše domove prinaša živahnost in igrivost. Kdo je pravzaprav Little Otja in kakšno sporočilo nosi?

Otja je zajec, po poklicu pa je botanik. Skupaj s svojimi prijatelji, živalicami s človeškimi lastnostmi, živi v Borovem gozdu. To je svet, ki je na videz zelo podoben našemu, a s pomembnimi razlikami. V njem ne poznajo sovraštva, neenakosti, nasilja, onesnaževanja in raznih drugih stvari, ki bi jih bilo v našem svetu nujno izboljšati ali celo popraviti. Ker so odnosi lepši in zrak čistejši, je življenje v Borovem gozdu lažje in nestresno. Lahko bi rekli, da je to idealen svet, h kateremu stremimo, a ga pravzaprav nikoli ne dosežemo. 

Katere so tri najpomembnejše stvari, ki odlikujejo znamko Little Otja?

Igrivost, spodbujanje domišljije preko motivov in zgodb ter 100 % prijaznost — do okolja in vseh živih bitij.

Katere izdelke lahko najdemo v vaši ponudbi?

Najbolj priljubljeni so še vedno plakati z motivi gozdnih junakov, verjetno zato, ker smo s tem začeli in nas po njih ljudje najbolj poznajo. Imamo pa tudi druge izdelke za opremo otroških sobic in doma: blazine, ninice, tetra odejice ter nekaj darilnega programa. Čeprav smo najbolj prepoznavni po dekoraciji, si želimo, da bi naša znamka postala veliko več. Ves čas se trudimo, da bi ponudbo razširili tudi na druga področja.

Od kod navdih za oblikovanje gozdnih živali? 

To je verjetno povezano z mojim otroštvom, saj smo s starši večino prostega časa preživeli v naravi in na potovanjih. Veliko smo se učili o tem, kako sta narava in okolje, v katerem živimo, povezana. Skratka, o stvareh, ki jih odrasli sčasoma kar pozabimo. Z Otjo skušam ujeti ta trenutek nedolžnosti in ga umestiti v naš sodobni vsakdan.

Vsi izdelki Little Otja imajo posebno dodano vrednost: spremljajo jih pravljice iz Borovega gozda, ki jih lahko beremo na vašem blogu. Od kod ideja zanj in kdo piše te krasne zgodbe?

Zgodbe piše zajček Otja! In vse temeljijo na resničnih dogodkih iz Borovega Gozda. 😀

Izdelki Little Otja niso le estetsko dovršeni, pač pa tudi prijazni do narave. Kje in kako nastajajo?

Smo majhna ekipa in celoten kreativni proces poteka v našem studiu. Delamo skupaj, se posvetujemo — najprej naredimo skice in izdelke dodelamo. Proces je od izdelka do izdelka drugačen in skoraj nikoli preprost. Ker imamo to možnost, se veliko pogovarjamo in prispevamo ideje. Končni izdelek je zato vedno plod našega skupnega sodelovanja.

Kako velika ekipa skrbi za znamko Little Otja? 

Ekipa je velika toliko, kot nam dopušča delo v naši oblikovalski agenciji. Pri Otji tako sodelujejo od ena do štiri osebe — je pa to čisto odvisno od dneva in od prejetih naročil.

***

Draga Nadja, hvala za tvoj čas in navdih, ki ga v svet pošiljaš z znamko Little Otja. Želim si, da bi Otja dosegel čim več ljudi in jim predal pomembno sporočilo, da bi nam skupaj uspelo ohraniti čist zrak v Borovem gozdu. In da mu nikoli ne zmanjka zabavnih prigod in dobrih prijateljev.

***

Izdelke Little Otja si lahko virtualno ogledate v njihovi spletni trgovini, v živo pa v nekaterih izmed najlepših lifestyle trgovin v Ljubljani, kot so GUD Shop, Babushka in Trgovina IKA.

Follow:
Deli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *