Popolna storitev za ljubitelje cvetja – naročnina na šopek

Danes imam nekaj za vse rožoljubke. Pa seveda tudi rožoljubce, da ne bom koga zapostavila. Predstavljaj si, da vsaka dva tedna prejmeš svež šopek cvetja, pa ti niti ni treba ponj v cvetličarno. Veš, da bo cvetje zate nekdo skrbno izbral in ga sestavil v čudovit šopek. Rože bodo vedno sveže, sezonske in vsakič malo drugačne. En tak sanjski šopek presenečenja. Ki ti ga dostavijo do vrat. Ti ga samo še postaviš v vazo in uživaš ob pogledu nanj. Kako fino, a ne? Te mika? Mene močno! Vse to zajema naročnina na šopek – novost v Sloveniji, ki jo je letos lansirala simpatična Metka iz Sanjskega šopka.

Bil je lep poletni dan …

ko sem spoznala Metko, skromno in delavno mravljico z neverjetno žilico za rože. To je bilo pred šestimi leti na poroki M&J v Portorožu, ki mi bo zaradi svoje edinstvenosti za vedno ostala v spominu. Spomnim se, kako sta s fantom prazno halo z minimalistično in moderno dekoracijo spremenila v nekaj magičnega. V tistih časih je bilo to sploh nekaj nenavadnega, dekorirati predvsem z zelenjem in le nekaj cvetovi v bež tonih. Večina parov (in cvetličarjev) je takrat pod pojmom poročna dekoracija dojemala velike pisane šopke, girlande iz balonov in pisane pentlje na satenastih prevlekah stolov. Kar ni ravno moj stil. Pa tudi Metkin očitno ni bil. Takoj sem vedela, da se bova dobro razumeli. 😉

Vse se je začelo s porokami

Metka je svojo floristično pot začela predvsem s porokami. Svojemu takratnemu hobiju je nadela ime Sanjski šopek in najbrž si ni predstavljala, kakšne razsežnosti bo dobil. Ob rednem delu v vrtcu so ji cvetlice takrat predstavljale pobeg v svobodo, mir in lastno kreativno izražanje. Naročil je bilo vse več, zadovoljnih strank pa tudi. V nekaj letih se je med nevestami uveljavila kot ena najboljših poročnih floristk pri nas. Malo drugačnih, izstopajočih. Tistih s filingom. Tudi sama jo vedno priporočim mojim poročnim parom, saj vem, da bo svojo nalogo vselej oddelala brezhibno. In dostavila izdelek nad pričakovanji. “Vsaj šopek naročite pri njej, če že ostalo ni v budgetu,” še dodam. 😉 Res so sanjski! Metka je zaradi svoje predanosti definitivno ena izmed mojih najljubših poročnih ponudnic, na katero ne gre pozabiti, ko planiraš poroko.

Od poročnih šopkov do lastne cvetličarne

Cvetličarskega dela je bilo naenkrat toliko, da je Metka končno dojela, da so njeno glavno poslanstvo šopki in ne predšolski otroci. Tako je v tem času pridobila še strokovno izobrazbo (dipl. ing. agronomije in hortikulture) in si v domači garaži uredila floristični studio. V njej pa je vedno močneje tlela tudi želja po lastni cvetličarni, kjer bi na enem mestu udejanjila vse kreativne ideje. Pripravo svežih in suhih šopkov, cvetlične delavnice, manjše tematske dogodke in še kaj. Po nekaj letih iskanja se je trud poplačal in končno je odkrila idealni prostor v starem mestnem jedru Škofje Loke. Bila je ljubezen na prvi pogled. Sanjski šopek je tako decembra 2019 končno dobil svojo cvetličarno. Pa ne običajno cvetličarno, ampak takšno z dodano vrednostjo. Tam lahko namreč spiješ odlično kavo, kupiš še kak drug izdelek slovenskih ustvarjalcev ali pa samo posediš v udobnem naslonjaču med cvetjem.

Nova realnost, nove ideje, nova storitev

Novopečena cvetličarna je ravno dobro zaštartala, ko jo je sredi marca doletela nepričakovana “korona” usoda. Začetek poročne sezone je padel v vodo, prav tako je morala začasno zapreti vrata za dnevne obiskovalce cvetličarne. A Metka ni obsedela križem rok, pravzaprav ji dela sploh ni zmanjkalo. Le drugačno je bilo, saj se je naenkrat povečalo povpraševanje po dostavi šopkov na dom. Na novo situacijo se je premišljeno odzvala in se hitro prilagodila novi realnosti. Če ne morejo ljudje do šopkov, pa naj gredo šopki do ljudi, je sklenila. S fantom sta se domislila storitve, ki je na našem trgu doslej še nismo zasledili – naročnine na šopek.

Kako deluje naročnina na šopek?

Popolnoma enako kot naročnina na Netflix, telefon ali sadni zabojček. To preprosto pomeni, da se naročiš na periodično prejemanje cvetja. Ob prvem naročilu skleneš naročnino, nato pa prejemaš šopke, ne da bi jih moral vsakič znova naročiti. Lahko si izbereš pogostost pošiljanja in šopek prejmeš enkrat na teden, enkrat na štirinajst dni ali enkrat na mesec. Od pogostosti je odvisna tudi višina cene. Izi pizi, čisto preprosto! In tvoj dom vedno krasijo sveže rože. Če to ni preprosto super ideja!

Naročnina na šopek kot ideja za darilo sebi ali ljubljeni osebi

Tovrstna naročnina je krasna ideja, če obožuješ sveže cvetje in si vsake toliko nameniš lep šopek za dušo. Jaz si ga (sicer premalokrat) z največjim veseljem! Tako si samo poenostaviš življenje in se pustiš vsakič znova presenetiti, hkrati pa ti ni treba do cvetličarne. Če si malo ustvarjalen/-a, lahko naročiš večji šopek in ga doma razdeliš na več manjših enot – za vsak prostor enega. Lahko je tudi izvirno darilo za mamo, morda babico v domu ali presenečenje za ženo. Naročnine na Sanjski šopek pa se poslužujejo že nekatere restavracije in hotelirji, ki svoje prostore tedensko osvežujejo s svežim cvetjem. Skratka zelo uporabna zadeva.

Sanjski šopek – navdih za lepši dan

Kakor koli, z naročnino ali brez – Sanjski šopek je nedvomno pravi naslov, da si polepšaš dan. Lahko se ustaviš pri Metki v cvetličarni, tam v miru popiješ skodelico izvrstne kave, ona pa ti medtem pripravi krasen šopek po tvojih željah. Morda te pot zanese tja na kakšno soboto, ko se pred cvetličarno odvija dogodek Rože in kava na trgu. Ali pa te je prepričala naročnina na šopek in si izbereš svoj paket. Jaz resno razmišljam, da bi se čez mesec mirno odpovedala kakšnemu obroku zunaj in tisti denar raje namenila za rožice. Zame ni lepšega, kot da me zjutraj v dnevni sobi pozdravi pospravljena mizica s cvetočim pisanim šopkom. To mi polepša cel dan in me preprosto spravi v dobro voljo. 🙂

Kaj praviš, tudi tebe mika naročnina na cvetoč šopek vsakih 14 dni? 😉

Follow:
Deli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *