Prvi rojstni dan, naročena torta in prestavljena zabava

Kak mesec pred Otovim prvim rojstnim dnem sem začela razmišljati, kako bomo praznovali ta veseli praznik. Naše stanovanje je za tovrstno zabavo premajhno, zelenice pred hišo v Ljubljani pa tudi nimamo. No tudi hiše ne, če smo natančni 😀 Vseeno pa smo hoteli povabiti družino in prijatelje hkrati. Pomislila sem, da bi bilo krasno, če bi lahko imeli piknik. V mislih so se mi takoj naslikali okusni prigrizki, poletne pisane solate, vonj po žaru in limonada z domačim bezgom. Pa sproščeno vzdušje v družbi najbližjih. Upala sem, da bo vreme sodelovalo, za ostalo bi pa že poskrbeli. Odločitev je torej padla in zabava za prvi rojstni dan je začela dobivati svoje obrise. Imeli bomo piknik!

First things first – poišči primeren prostor

Najprej je bilo treba najti in rezervirati primeren prostor. Prijateljica mi je povedala za simpatične piknik prostore v RIC Sava, za katere prej nisem vedela. Na spletu so zgledali obetavno, zato smo se naslednji dan napakirali v avto in jih šli pogledat še v živo. Bližina parkirišča, veliko zelenega in prijazni konjički za ogrado so naredili dober prvi vtis. Gre za 10 urejenih piknik prostorov tik ob sprehajalni poti, ki teče ob Savi. Vsak prostor ima dve veliki mizi s klopmi, delno streho in kamniti žar – točno to, kar smo za to priložnost iskali. Določili smo datum, rezervacijo pa sem čisto enostavno opravila kar preko spleta. Kljukica.

Tudi piknik zabava potrebuje dušo

Ker je Oto še tako majhen, zabave nisem želela odeti v neko izrazito otroško tematiko, kot so dinozavri, Batmani ali avti. To nas slej ko prej tako in tako še čaka. 🙂 Vseeno pa se mi je zdelo lepo, da prostor malo okrasimo in mu dodamo dušo. Tukaj mi je priskočila na pomoč Nadja Šubert, ki ustvarja pod imenom Vanja in Lev. Nadjo poznam še iz časov, ko se je ukvarjala z dekoracijo na porokah, in vem, da ima izreden smisel za estetiko. Tako ni bilo dvoma, da bo tudi za otroško zabavo pripravila čudovito dekoracijo v svojem značilnem naravnem in minimalističnem slogu.

Načrtovanje dekoracije z Nadjo je piece of cake

Vanja in lev_kvačkano ime in mavrica

Z Nadjo sva si vzeli nekaj dni za brainstorming in razmišljali, v katero smer naj gre dekoracija za prvi rojstni dan. Imela je krasne predloge, ki sem jih samo dopolnila, takoj sva bili na isti valovni dolžini. Določili sva barvno paleto zemeljskih tonov z dodatkom temno modre. Rdeča nit so bili naravni materiali in nekaj personaliziranih kosov, ki jih je izdelala posebej za Ota. Recimo kvačkano ime in poseben cake topper v obliki mavrice. Pa viseče zastavice v izbranih barvah. Dorekli sva tudi detajle glede papirne galanterije in se zmenili, kako bo izgledalo vabilo. Za motiv sem izbrala prelepega temno rjavega medvedka, ki je prijazno kukal z vabila.

Dodaten plus, ki ga ponuja Nadja, je tudi vintage pohištvo in dekorativni kosi, ki si jih lahko izposodiš. Na mojem seznamu želja so se tako znašli še:

  • vintage lesena mizica za sladice,
  • nekaj stojal s podstavkom za torte, ki bi jih uporabila za različne manjše sladičke,
  • nabor različnih porcelanastih krožničkov (za serviranje torte),
  • dispenzer (velika posoda s pipico) za limonado,
  • različne vazice.

Kdo bo pripravil torto za prvi rojstni dan? Jaz že ne! 😀

Naslednja večja stvar, o kateri je bilo treba razmisliti, je bila torta. Že v štartu mi je bilo jasno, da bom torto naročila, ker sem želela sebi in mamam prihraniti stres z njo. Moja mami sicer peče odlične pite in torte, ampak bi jo morala pripeljati iz Maribora, torej je ta možnost odpadla. Še večji stres od peke je namreč transport, ki lahko torto do cilja povsem deformira.

Tako sem raje kontaktirala mlado umetnico Leo Grom, ki svoje slaščice predstavlja pod imenom Stories by Lea. Podobno kot Nadja se je tudi Lea iz poročne industrije podala na svojo pot, ki jo je našla v kreiranju slaščic in tort. Zase pravi, da prav zgodbe dodajo slaščicam novo dimenzijo in v tem vidi čar svojih kreacij. V njenem studiu tako nastajajo torte za vse posebne priložnosti – poroke, obletnice, rojstne dneve ali kar tako.

Mavrica cake topper_torta za prvi rojstni dan

Lea + Nadja = dve torti in mavrica

Nadja mi je predlagala, da njeno mavrico uporabimo kot dekorativni element, ki povezuje dve tortici. Kasneje pa lahko služi kot okras v otroški sobici. To se mi je zdelo odlično iz dveh razlogov: 1. ker ostane mavrica uporabna tudi potem, ko torto pojemo; in 2. ker sem tako lahko naročila dve torti in izbrala dva različna okusa. 😀

Svoje želje sem prenesla Lei in takoj je bila za. Iz širokega nabora mamljivih okusov sem izbrala čokoladni Forest Walk in sadni Raspberry Lime. Vmes se je Lea povezala z Nadjo, da sta se uskladili glede barv in ostale dekoracije na torti. Ker je mavrica že sama po sebi en tak statement kos, smo bile vse tri mnenja, da tortici ne potrebujeta veliko dodatne dekoracije. Lea ju je na koncu odela v nežno pastelno barvo in dodala samo še nekaj svežega cvetja za piko na i. Dodatno pa je pripravila še tri ljubke kornetke v beli barvi in jih okrasila z zlatimi lističi.

Čokoladni izbor: Forest Walk
Kakavov biskvit
Ganache temne čokolade
Čokoladni mousse
Polnilo gozdnih sadežev

Sadni izbor: Raspberry Lime
Limetin biskvit s praženim kokosom
Mousse bele čokolade
Limetina krema
Malinino polnilo

Ko na vrata potrka nepričakovana gostja

Vse se je že tako lepo sestavilo. Vabila smo razposlali. Lea je začela s pripravo tort. Celo vremenska napoved je bila popolna! Treba bi bilo postoriti samo še zadnje malenkosti, zabava je bila tako rekoč pred vrati.

Tri dni pred piknikom pa nam jo je zagodla bolezen. 🙁 Naš slavljenec je moral obiskati zdravnico, ki je toplo odsvetovala praznovanje, saj bi se mu zdravstveno stanje samo še poslabšalo. Tako pač je z majhnimi otročki – kot po murphiju zbolijo na rojstni dan ali na prvi dan dopusta.

Praznovanje za prvi rojstni dan smo tako za nekaj časa odložili in ga bomo praznovali pač z malce zamude. Zdravje je le na prvem mestu, zabava nas bo že počakala. Sreča v nesreči je bila ta, da je bila Lea s tortami že tako daleč, da jih nisem mogla več odpovedati. Še dobro, saj smo se tako na koncu vsaj konkretno posladkali, čeprav doma in v ožjem krogu! 😉 In njam, kako sta bili dobri tortici! Čokoladna idealna za strastne čokoholike, sadna pa osvežilna in sočna, kot mora biti. Mi je bilo prav žal, da ju nismo mogli deliti s povabljenimi gosti.

Konec dober, piknik prestavljen za nedoločen čas

Na koncu se je izkazalo, da je bila odpoved piknika pametna odločitev, saj se je bolezen ustavila malo dlje, kot bi si želeli. Zdaj je tahudo mimo, vseeno pa se moramo še naprej čuvati in se še nekaj časa izogibati potencialnim virusom. Na koncu sem ugotovila, da je zdravje prav zares edino pomembno, vse ostalo pa lahko počaka. In tako bo še malo počakala tudi naša zabava za prvi rojstni dan. Če ne drugače, bomo pa za drugega nadoknadili dvojno. Samo da je moj mišek zdrav!

Opomba: objava je nastala v sodelovanju z blagovnima znamkama Vanja in Lev ter Stories by Lea.

Follow:
Deli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *